Izlenmesi Gereken 3 Dizi

 

Uzun zamandır çokça dizi izleyen biri olarak sizlere birkaç tane -en azından bu ülkede-  herkesin dilinde olmayan favori dizilerimi söylemek isterim.

1.ORPHAN BLACK (IMDB: 8,4)

AA_orphanblack_thumbnail_s2_02_web

İlk sıraya gelmiş geçmiş en sevdiğim diziyi yazarak başlamak istiyorum.

Toplam 4 sezonu bulunan ve 4. sezonuna geçtiğimiz haftalarda sezon finali yapmış olan bilim kurgu, fantastik, aksiyon ve drama içeren harika bir dizi. Başrol oyuncusu Tatiana Maslany dizide birden fazla karaktere hayat vermekte. Bu diziyi Twitter’da gezinirken tesadüf olarak buldum ve ilk bölümünü izledikten sonra 2 sezonunu 1 haftada hatta birkaç günde bitirdim. Kısacası dizi çok akıcı ilerliyor, bilgisayarın başına oturup izlemeye başladığınızda istemeden bütün bölümlerini bitirmiş oluyorsunuz.

2.ORANGE IS THE NEW BLACK (IMDB: 8,3)

orange-seriesbout
Amerikalı yazar Piper Kerman’ın hapisane hayatını anlatan romanından uyarlama, kısaltma ismi OITNB olan komedi ve drama içeren bir Netflix dizisidir. Toplam 4 sezonu var, fakat beni en çok etkileyen sezon(lar) hangisiydi derseniz; 1.sezon ve 4. sezon derim. Özellikle 4. sezonu (en son çıkan sezonu) bir nefeste izledim. Özellikle bölüm sonu  müziklerine ayrı bir aşk besliyorum.

3.PENNY DREADFUL (8,3)

Season_2_banner
2014 senesinde yayınlanmaya başlanan, başrolünde bambaşka bir hayranlık beslediğim Eva Green’in oynadığı dram ve korku(?) temalı bir dizi. Toplam 3 sezonu var ve 3. sezonunu final sezonu olarak bitirmişler ve beni inanılmaz üzmüşlerdir…
Dizi her izleyici kitlesine hitap etmemekte. Fakat bu durum beni dizinin kendisine daha çok çekti ve bu nedenle oturup izlemeye başladım.
Konusu 19. YY’da Victoria Dönemi Londra’sında geçen, içinde efsaneleşmiş romanlardan alınmış olan birçok korkunç karakterin toplandığı; bol bol kanlı sahne, ruh çağırma sahneleri, büyü sahneleri, kurt ve vampir içerir. Bütün sezonlarını ayrı ayrı sevdim, bıkmadan izledim. Bilhassa son sezonu gerçekten kusursuz yapmışlar. Tekrar tekrar izleyesiniz geliyor (ki ben onu da yaptım!).
Izlediğim diziler arasında OST’si en iyi olan dizi, Abel Korzeniowski sayesinde. En sevdiklerimin linklerini aşağıda bulabilirsiniz!
Main Theme https://www.youtube.com/watch?v=7JmhK6MHS40
Closer Than Sisters https://www.youtube.com/watch?v=a4omnq4YETA
Never Say No https://www.youtube.com/watch?v=znYv7O6Aysk

Izlenmesi Gereken 3 Dizi” üzerine bir yorum

Yorum bırakın