Klasiklerden Kill Bill

kill-bill-volMerhaba! İlk yazımı hangi konu üzerinde yazayım diye düşünürken blogun ismini de açıklayacak olan bir konu olsun dedim ve oyumu Tarantino’dan yana kullandım.

Quentin Tarantino denilince aklınıza gelecek ilk film %101 Pulp Fiction olur fakat Kill Bill’i Pulp Fiction’dan daha çok beğendiğimi söylemem gerek. Genelde kimse benim bu dediğimi onaylamıyor fakat bu da benim düşüncem…

Filmi benim için bu kadar mükemmel kılan ilk şey; tabiki Uma Thurman’ın hayat vermiş olduğu inanılmaz inatçı, asi ve eli bol kanlı olan Beatrix Kiddo!

Uma Thurman hatırlayacağınız üzere siyah saçlı haliyle Pulp Fiction’da Mia Wallace karakterini canlandırıyordu fakat tuttuğunu koparan Hattori Hanzo’lu Beatrix haliyle daha çok aklıma kazındığını söylemem gerek.

2.si filmdeki bir başka efsane karakter olan O-Ren Ishii’yi anlatırken filmin animeye dönüşmesi. Bayıldım! O-Ren Ishii karakteri başka bir şekilde anlatılamaz diye düşünen Tarantino bu yönteme başvurmuş olmalı ve gerçekten de haklı çıktı, hem çok duygusaldı hem de çizimleri harikaydı. Bakmak isterseniz buraya tıklayın! 

3.sü de tabiki mükemmel sountrackleri. Nancy Sinatra’nın Bang Bang‘i, 1. filmin sonunda çalan The Lonely Sheperd, 2. filmin sonunda çalan ve benim favorim olan Malaguena Salerosa. 

Kısacası ben bu filmi çok beğendim. Karakterleri olsun, müzikleri, konusu olsun hepsi birbirine uyum sağlamış ve akıcılık yaratmış. Sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film. Tabii kan fışkıran, bol aksiyonlu sahneler seviyorsanız!

 

Klasiklerden Kill Bill” üzerine 3 yorum

  1. Benim ilgi alanımdaki eserler biraz farklı olsada ,yinede kullandigin film eleştiri dilini begendim.
    Her sinema yönetmeninin yüreği ağzında okuduğu kritik, eleştirmenlerin kendi eserı hakkında yazdıkları olsa gerek .
    Genel sinema kurgusu dışında ,bir baş eser yaratma iddasinda ise tabi.bu bağlamda kurusova beni çok etkilemiştir ve elestirmenleride bence çok zorlamıştır.başarılar…

    Beğen

Yorum bırakın